од 2012

Политика за Приватност

Последно ажурирање: 16 октомври 2023 година

Глоса („нас“, „ние“ или „нашe“) управува со веб-страницата на Глоса („Услугата“).

Оваа страница Ве информира за нашите политики во врска со собирањето, користењето и откривањето на личните информации кога ја користите нашата услуга.

Ние нема да ги користиме или споделуваме Вашите информации со никого освен како што е опишано во оваа Политика за приватност.

Ние ги користиме Вашите лични податоци за обезбедување и подобрување на Услугата. Со користење на Услугата, се согласувате со собирање и користење на информации во согласност со оваа политика. Освен ако не е поинаку дефинирано во оваа Политика за приватност, термините што се користат во оваа Политика за приватност го имаат истото значење како во нашите Услови и правила, достапни на https://glosa.com.mk

Собирање и употреба на информации

Додека ја користите нашата Услуга, може да побараме од Вас да ни дадете одредени информации за лична идентификација што може да се користат за да Ве контактираме или идентификуваме. Информациите за лична идентификација („Лични информации“) може да вклучуваат, но не се ограничени на:

Име
E-mail адреса
Телефонски број
Адреса

Податоци за евиденција

Ние собираме информации што ги испраќа Вашиот прелистувач секогаш кога ќе ја посетите нашата услуга („Податоци за евиденција“). Овие податоци од дневникот може да вклучуваат информации како што се адресата на Интернет протоколот („IP“) на Вашиот компјутер, типот на прелистувач, верзијата на прелистувачот, страниците на нашата услуга што ги посетувате, времето и датумот на Вашата посета, времето поминато на тие страници и друго статистика.

Колачиња

Колачињата се датотеки со мала количина на податоци, кои може да вклучуваат анонимен единствен идентификатор. Колачињата се испраќаат до Вашиот прелистувач од веб-страница и се складираат на хард дискот на Вашиот компјутер.

Ние користиме „колачиња“ за собирање информации. Можете да му наложите на Вашиот прелистувач да ги одбие сите колачиња или да покаже кога се испраќа колаче. Меѓутоа, ако не прифаќате колачиња, можеби нема да можете да користите некои делови од нашата услуга.

Даватели на услуги

Можеме да користиме услуги на компании и поединци од трети страни за да ја олесниме нашата Услуга, да ја обезбедиме Услугата во наше име, да вршиме услуги поврзани со услугата или да ни помогнеме да анализираме како се користи нашата Услуга. Овие трети страни имаат пристап до Вашите лични информации само за да ги извршуваат овие задачи во наше име и се обврзани да не ги откриваат или користат за која било друга цел.

Безбедност

Безбедноста на Вашите лични податоци е важна за нас, но запомнете дека ниту еден начин на пренос преку Интернет или метод на електронско складирање не е 100% безбеден. Иако се стремиме да користиме комерцијално прифатливи средства за заштита на Вашите лични податоци, не можеме да ја гарантираме нивната апсолутна безбедност.

Врски до други сајтови

Нашата услуга може да содржи линкови до други сајтови кои не се управувани од нас. Ако кликнете на линкот од трета страна, ќе бидете упатени на страницата на таа трета страна. Силно Ве советуваме да ја прегледате Политиката за приватност на секоја страница што ја посетувате.

Ние немаме контрола и не преземаме одговорност за содржината, политиките за приватност или практиките на веб-страниците или услугите на трети страни.

Приватност на децата

Нашата услуга не се однесува на никого под 18 години („Деца“).

Ние свесно не собираме информации за лична идентификација од деца под 18 години. Ако сте родител или старател и сте свесни дека Вашето дете ни дало Лични податоци, Ве молиме контактирајте не. Ако откриеме дека дете под 18 години ни дало Лични податоци, тие информации веднаш ќе ги избришеме од нашите сервери.

Усогласеност со законите

Ние ќе ги откриеме Вашите лични податоци таму каде што тоа е потребно со закон или покана.

Промени на оваа Политика за приватност

Можеме одвреме-навреме да ја ажурираме нашата Политика за приватност. Ќе Ве известиме за какви било промени со објавување на новата Политика за приватност на оваа страница.

Ви препорачуваме периодично да ја прегледувате оваа Политика за приватност за какви било промени. Промените на оваа Политика за приватност се ефективни кога ќе бидат објавени на оваа страница.

Контактирајте не

Ако имате какви било прашања во врска со оваа Политика за приватност, Ве молиме контактирајте не.